19 Eylül 2017 Salı

Bir Öğretmenin Dahiyane İcadı: Duyusal İşleme Bozukluğu Olan Çocuklar İçin Sandalye

Herhangi bir duyusal sorunu olan çocuklar için bir sınıfta hareketsiz oturmak ve etraflarında olup biten her şeyi takip etmek aşırı zor olabilir. Raymond Ellis İlkokulu, Konuşma ve Dil bölümünden Bayan Maplethorpe, otizm spektrum bozuklukları, Down sendromu ve duyusal işlem bozuklukları olan öğrencilerinin deneyimleyebileceği bu zorluklardan bazılarını ortadan kaldırmak için özel bir duyu sandalyesi yarattı.
Tenis toplarının yarısını sandalyelerin sırtlarına ve oturma yerlerine yapıştırarak yarattığı bu basit ama muhteşem buluşun fotoğrafı, Raymond Ellis İlkokul’un Facebook sayfasında paylaşıldıktan sonra büyük ilgi gördü. Okul bu sandalyeyi şöyle anlatıyor: “Duyusal sandalye, duyularından ve etraflarındaki dünyadan bilgi almakta zorlanan öğrenciler için kullanılmaktadır. Oturma yerindeki ve sırt bölgesindeki tenis topları duyusal regülasyonu geliştirmek için alternatif bir doku sağlıyor.”
Okulun bu paylaşımı sonrasında çok sayıda anne ve öğretmen, çocuklarının ya da bazı öğrencilerinin böyle bir oturma çözümünden büyük fayda sağlayacağı yorumunda bulundu. Ve pek çok yorum bırakan, bu öğretmenin bir an önce bu buluşunun patentini almasını önerdi.
Teşekkürler Bayan Maplethorpe!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder